Ajrá, Népszabi!

Nincs elkötelezettebb aktivistája a Fidesznek Magyarországon, mint az MTVA. Ez a lelkesedés páratlan gátlástalansággal egészül ki, amikor az állami média például az olimpikonokat használja primitív pártpropagandára. A szervezet ezúttal a játékok legszebb magyar pillanatainak összevágásával készített a közvetítések követésére buzdító videót úgy, hogy sikerült a végére illeszteni Orbán Viktor kedvenc politikai fordulatát. A miniszterelnök, ugye, időtlen idők óta azzal fejezi be beszédeit: Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok! Az MTVA erkölcstelenségére jellemző, hogy képes azt állítani, ennek a mondásnak nincs politikai áthallása, sőt az Eb idején a franciaországi sta­dionok is zengtek a rigmustól.

Nem tudni, az MTVA illetékesei melyik szektorban helyezkedtek el, amikor e nótát hallották, de kíváncsiak lennénk élményeikre. Például arra, milyen ritmusra lehet skandálni ezt a sort. Valóban sűrűn felhangzik ugyanis az arénákban, hogy Hajrá, magyarok!, miként sokszor zúg a tapssal kísért Hajrá, Magyarország! is, ám a kettő mixe eddig Orbánhoz kötődött.

Illetve most már az MTVA-hoz is, amely kész politikai célokra használni. Ez azért is furcsa, mert az állami média működése önmagában is a Hajrá, magyarok! felkiáltás tagadása.

Hajrázó magyarok (szerkesztőségi cikk)


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »