Aján Tamás 90 napra félreáll, bizottság vizsgálja ki az ARD vádjait

Aján Tamás 90 napra félreáll, bizottság vizsgálja ki az ARD vádjait

Vizsgálat indult a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségben (IWF), amelynek elnöke, Aján Tamás 90 napra félreáll, az irányítást pedig a szervezet amerikai alelnöke, Ursula Papandrea veszi át.

Az IWF a Dohában tartott 13 órás elnökségi ülés után közleményt adott ki, ez alapján Papandrea ügyvezető elnökként irányítja az átmeneti ciklusban a szervezetet, és ő vezeti azt a négytagú bizottságot, amely az ARD korrupciós és doppingvádjait vizsgálja ki. A testület a szervezet elnökségének és kongresszusának készíti el jelentését a bukaresti ülésre, amelyet március 11. és 13. között tartanak.

Aján Tamás a közleményben is hangsúlyozta, hogy megalapozatlannak tartja az ARD vádjait, amelyeket szerinte érdemi bizonyítékok nem támasztanak alá. Egyúttal biztos benne, hogy a független vizsgálat az ő igazát és az elnöki pozícióját erősíti meg.

Erre a 90 napos időszakra Papandreára hárul a szervezet operatív irányítása.

Hírdetés

“A súlyemelés mindig is nagyobb volt egy embernél, és örülök, hogy Ursulával az oldalamon dolgozhatok”

– mondta Aján Tamás.

A német közszolgálati televíziós csatorna január 5-én bemutatott filmje alapján a súlyemelésben szisztematikus doppingolás folyik a nemzetközi szövetség tudtával, amely a Magyar Antidopping Csoportot bízta meg minden nagy nemzetközi versenyen és szinte az összes világbajnokságon az ellenőrzéssel.

Az ARD anyaga alapján 5,5 millió dollár sorsa tisztázatlan. A vádakat a MACS és Aján Tamás is visszautasította. A sportvezető ugyanakkor az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy minden pénzt lekönyveltek, így az említett 5,5 millió dollárt is, és ebben az ügyben a 2010-es évek elején a külső könyvvizsgálók nem állapítottak meg szabálytalanságot.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »