Ahogy az várható volt, elsőként a NER lovagok között osztanak szét tízmilliárdokat turizmusfejlesztésre

A 24.hu írta meg, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség által történelmi jelentőségűnek nevezett 150 milliárd forintos kormányzati támogatás felét már szét is osztották a Fidesz-közeli oligarchák között.

Mészáros Lőrinc cége, a Hunguest Hotels 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forintból újítják fel, míg a kaszinó bizniszben a néhai Andy Vajna helyét átvevő Garancsi Istvánhoz, valamint a Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez köthető CDHT Hotel Projekt Kft. a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére kapott összesen 8 milliárd 632 millió forintot.

Jutott az állami pénzesőből a győri Paár Attilának is, aki a miniszterelnök veje, Tiborcz István volt üzlettársának a keszthelyi Helikon szállodát újíthatja fel, s ehhez 4 milliárd forintot kap cége a költségvetésből. Az Adventor Hotel Kft., amely közvetetten Szíjj Lászlónak, Mészáros Lőrinc üzlettársának a tulajdonában áll, három (egy keszthelyi, bükfürdői és soproni) szálló fejlesztésére összesen 8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

Az állam a szállodaépítési és felújítási költségek felét fizeti ki a milliárdosok cégeinek, de a pályázatra a 24.hu szerint csak a jól értesültek tudtak időben jelentkezni. Számos szállodás cég ezért átverve érzi magát, mert kizártnak tartják, hogy rákészülés nélkül bárki érvényes pályázatot produkálhat ilyen rövid idő alatt.

Az oldal megállapította, hogy túl sok saját pénzt nem kellett kockáztatniuk az állandó nyerteseknek. A vissza nem térítendő támogatás összege az építési költség maximum 70 százaléka lehet, és még az előfinanszírozással sem kell bajlódniuk, mert a megítélt támogatás 50 százalékát előlegként megkapják.

Hírdetés

Ismeretlen család akar földtulajdonokhoz jutni a Balaton-felvidéken

Közben a 444.hu arról ír, hogy a Balaton-felvidéken fekvő Monostorapátiban a tulajdonos tudta nélkül próbál földtulajdonhoz jutni egy székesfehérvári család.

Az online lap szerint furcsa szerződések jelentek meg az önkormányzat hirdetőtábláján, amelyek Monostorapáti, és az ugyanazon jegyzői hivatalhoz tartozó Hegyesd község területén található földek haszonbérletbe adásáról szóltak. Ezek olyan szerződések, amelyeket csak a bérbevevő nyugtázott aláírásával, maga a tulajdonos nem.

A hiányosság egy helyi férfinak tűnt fel, aki tájékozódni érkezett a hivatalba, miután az önkormányzat kifüggesztési tábláján észrevette, hogy a vele szomszédos parcella is bérbeadóvá vált. A földforgalmi törvény alapján kötelező kifüggeszteni a helyben el, vagy bérbeadásra szánt földterületeket, hogy az esetleges elővásárlási, vagy előhaszonbérlői joggal rendelkezők értesülhessenek róla, és élhessenek ezekkel a jogaikkal.

Az ominózus hirdetőtáblán lévő szerződéseken a bérbe vevő ugyanaz a férfi, egy bizonyos B. András volt – mondta el a 444-nek Takács Péter, Monostorapáti polgármestere, akit az említett helyi férfi értesített a tulajdonosok aláírása nélküli szerződésekről.

Monostorapáti és Hegyesd közös jegyzőjével és a hivatalában dolgozó ügyintézővel beszélve kiderült, B. András úgy próbálta igazolni, hogy megkereste a tulajdonosokat a haszonbérbe vételi szándékával, hogy a sikertelenül kézbesített tértivevényes leveleket, amiket erről a tulajdonlapon szereplő címükre elküldött, becsatolta a kifüggesztésre elküldött szerződések mellé.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »