Agyvérzést kapott Simon Peresz

Agyvérzést kapott Simon Peresz

Agyvérzés miatt kórházba vitték Simon Peresz volt izraeli elnököt – közölte kedd este az irodája.

A politikus kórházba szállításakor még eszméleténél volt, de később egészségi állapota rosszabbra fordult, és az izraeli tízes televíziócsatorna beszámolója szerint mesterséges kómába helyezték, és lélegeztetőgépre került.

Orvosai a következő órákban komputertomográfiás vizsgálatra készülnek, hogy meghatározzák az agyát ért sérülés mértékét, de műtétet nem kívánnak végrehajtani az idős politikuson.

A 93 éves, a politikai életből 2014-ben visszavonult Peresz szeptember 5-én új szívritmus-szabályozót kapott.

Izrael kilencedik államelnöke, volt miniszterelnök délután kezdett orvosának fájdalomra panaszkodni, és ezért a Tel-Aviv melletti Siba kórházba vitték. Ott este hétkor agyvérzést és szívinfarktust kapott, ezért átvitték az intenzív osztályra. Állapota az orvosok szerint súlyos, a televízió kommentátora szerint kezelőorvosai nem bizakodóak.

Peresz az év eleje óta szenvedett kisebb-nagyobb egészségi problémákban. Januárban enyhe szívinfarktuson esett át, amelyet követően szívkatéterezéssel gyógyították. Tavasszal több alkalommal is kórházba szállították szívproblémák miatt, amelyek ellen nyáron vérhígító szedését írták elő az orvosok. Valószínűleg ez a gyógyszer is felelős agyvérzéséért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »