Agyonlőttek egy palesztin nőt a zsidók

Meghalt egy palesztin nő az izraeli biztonsági erőkkel való összecsapásokban pénteken Gázában, az újabb tüntetéseken. A palesztin egészségügyi források szerint a nőt a fején érte találat, belehalt sebesülésébe – fogalmaz az MTI.

A Gázai övezet határánál tartott demonstráción ezúttal is több ezren vettek részt.

Asraf al-Kidra, a palesztin egészségügyi minisztérium közölte azt is, hogy további 25 palesztint sebesítettek meg az izraeli biztonsági erők. Az izraeli hadsereg szóvivője elmondta, azért nyitottak tüzet, mert katonáik mintegy 13 ezer palesztinnal néztek szembe, akik közül voltak, akik köveket vagy gránátokat dobáltak át a határkerítésen, illetve határsértést követtek el.

Hírdetés

A gázai határon március végén kezdődtek a pénteki tömegtüntetések az övezetet kormányzó Hamász szervezésében. A gázaiak az övezet izraeli blokádja ellen demonstrálnak, és azt is követelik, hogy visszatérhessenek azokra a területekre, ahonnan felmenőiknek el kellett menekülniük a zsidó állam 1948-as megalakulásakor.

A gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint a tüntetések során eddig több mint 220 palesztint öltek meg az izraeli biztonsági erők. A Hamász 2007 óta irányítja a mintegy kétmillió lakosú zónát, amely azóta blokád alatt áll, így súlyos gazdasági gondokkal és humanitárius válsággal küzd. A lakosság több mint 40 százaléka munkanélküli.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »