Agylágyító hőség, közel 40 fok lesz ma! Egész Dél-Szlovákiában vörös riasztás van érvényben

Agylágyító hőség, közel 40 fok lesz ma! Egész Dél-Szlovákiában vörös riasztás van érvényben

Kegyetlennek ígérkezik a mai nap a legtöbb ember számára, és könnyen lehet, hogy újabb melegrekordok dőlnek meg. Mindenesetre, akinek nem muszáj, és kora reggel nem tette meg, az legfeljebb csak a késő esti órákban merészkedjen ki a szabadba.

Extrém kánikula lesz. Kelet-Szlovákiában 39 fokos, Dél-Szlovákiában, a magyarok lakta vidékeken pedig 38 fokos hőség várható, vörös hőségriasztás van érvényben.

Az ország legnagyobb része narancssárga színben „úszik” a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet honlapjának térképén. Ezeken a tájakon is vadító meleg, 35 – 37 fok várható. Csak néhány északi járásra jeleznek elő 33 fokot, ezekben sárga riasztás van érvényben.

Hírdetés

A meteorológusok szerint a legmelegebb az ország keleti felében várható, nem kizárt, hogy olyan hőmérsékleteket mérnek ott egyes állomásokon, amilyeneket eddig még sosem.

Az emberekre a hőség óriási veszélyt jelent, nem is beszélve a fokozott tűzveszélyről.

Várhatóan Alsó-Zemplénben lesz ma a legmelegebb, ott akár 39 fok is lehet. Kevésbé valószínű, hogy a hőmérő higanyszála felkúszik egészen 40 fokig. Az országban 2007. július 20-án volt a legmelegebb, amikor is Ógyallán 40,3 fokot mértek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »