Agydaganattal is boldogan és méltóságteljesen él – VIDEÓ

Agydaganattal is boldogan és méltóságteljesen él – VIDEÓ

Megszűnt a tér és az idő ennél a rendhagyó stúdióbeszélgetésnél. Kázmér Gyöngyi otthonában látta vendégül a ma7 médiacsalád stábját, hiszen vannak olyan napok, amik rendkívül nehezen menedzselhetők számára, így kérdéses volt, hogy az előre leegyezett időpontban mennyire érzi majd komfortosan magát. Mi pedig szerettük volna, ha ez a hölgy, aki vállalta, hogy testi és lelki megpróbáltatásairól beszél nekünk, a lehető legkényelmesebben és legnagyobb biztonságban legyen. Ez pedig a saját otthona. Nézze velünk a megrázó történetet!

Gyöngyinél 15 évvel ezelőtt diagnosztizálták az akromegália nevű betegséget, amelyet az agyában lévő 5 centiméteres daganat váltott ki, ami olyan területen helyezkedik el, hogy nem műthető, csupán egy részét távolíthatták el egy prágai agyműtét során.

Hogy a növekedést lassítsák, Gyöngyi agyalapi mirigyét eltávolították, így gyógyszerekkel szabályozzák a hormonháztartását, napi 72 szem pirulát kell szednie.

Igazán ritka betegségről van szó, Szlovákiában évente 1-2 esetet regisztrálnak.

Hírdetés

Tizenöt évvel ezelőtt, a diagnózissal együtt pár hetet, legfeljebb pár hónapot mondtak az orvosok az akkor 33 éves kétgyermekes édesanyának. Ehhez képest még mindig itt van. Számtalanszor volt már a halál torkában, napi 8 szívleállással, kóma után az orvosok is értetlenül álltak sokszor fölötte.

Rengeteg kérdést tettünk fel Gyöngyinek, amelyekre ő a legnagyobb nyugalommal és rendkívüli bölcsességgel válaszolt. A beszélgetést azzal indította, hogy boldog és elégedett az életével.

Honnan ez a lelkierő? Mi a boldogság számára? Mit gondol, miért maradt még itt a Földön a csodával határos módon?

Nézzék velünk a beszélgetést! 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »