Aggályokat vetnek fel az aradi polgármester stranddal kapcsolatos elképzelései

Aggályokat vetnek fel az aradi polgármester stranddal kapcsolatos elképzelései

Még csak néhány nappal ezelőtt függesztették ki a Városházán, máris aggályokat vetnek fel az aradi polgármesternek a Neptun stranddal kapcsolatos elképzelései. Gheorghe Falcă egy új zonális tervet (vagy PUZ-t, ahogy azt a hivatalos okmányokban rövidítik) készül elfogadtatni a várossal a strand fejlesztésére.

Az ellenzéki reakció nem maradt el, Marin Lupaş (PSD) municípiumi tanácsos hétfőn az elképzeléssel kapcsolatban azt nyilatkozta a sajtónak: a strand felvirágoztatása ürügyén a lakosság elé tolt dokumentáció komoly veszélyt jelent mind a Maros-part, mind pedig a környékén lévő parkok, zöldövezetek épségére. A tervben ugyanis egy új autós híd is szerepel, melyet a Praporgescu utca keleti végénél képzelt el a tervező, a Maros folyón keresztül. A tanácsos szerint ez esetben két lehetőség áll fenn: vagy a parkon keresztül (a zöldövezet tönkretételével) vagy a park felett „viszik át” a hidat a Maroson. Teljesen mindegy melyik elképzelés valósul meg, mindkettővel alaposan megbolygatnák a környékbeli lakosok komfortérzetét, nem beszélve arról a környezetszennyezésről, amit egy ilyen létesítmény generálna egy lakott övezetben. Lupaș meggyőződése, hogy szükség van egy új tanulmányra a strand terjeszkedését illetően. Az ominózus dokumentációban a tanácsos szerint a strand területén lévő faházikók lebontása is felvetődik, ami még egy ok arra, hogy a szerdai találkozót minél többen megtiszteljék jelenlétükkel.

Az Arad Municípiumi Polgármesteri Hivatal március 9-én, szerdán 15 órai kezdettel szervez közmeghallgatást a strand átrendezésével kapcsolatban a Városháza Ferdinánd Termében. Az eseményen a polgármesteri hivatal vezetői mellett részt vesznek a dokumentációt (PUZ) kidolgozó ARH-DESIGN cég képviselői is. A dokumentáció egyébként március 1–15. között tanulmányozható a polgármesteri hivatal városfejlesztési és műemlékvédelmi osztályán, munkanapokon 8 és 11 óra között vagy online, a www.primariaarad.ro honlapon. Bővebb információt minderről a 0257/281-850-es (229-es belső) telefonszámon.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »