Afrikai sertéspestisben pusztult el két állat egy ágcsernyői háztájiban

11 hónap elteltével újra felütötte a fejét az afrikai sertéspestis (AMO). Ágcsernyőben egy háztájiban, a Tőketerebesi járásban azonosították a betegséget – tájékoztatott weboldalán az Állami Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Felügyelet (ŠVPS).

– közölte a felügyelet.

Hírdetés

A járványgóc másfél kilométerre fekszik az ukrán, két és fél kilométerre a magyar határtól, ahol a vaddisznóállományban már régebben azonosították a kórokozót. A régiót a fertőzött területek közé sorolták.

A terület körül három kilométeres biztonsági övezetet jelöltek ki, amely kiterjed a tőketerebesi járásbeli Ágcsernyő (Čierna), Battyán (Boťany), Bacska (Bačka), Bély (Bieľ), Tiszacsernyő (Čierna nad Tisou) és Kistárkány (Malé Trakany) kataszterére.

A tíz kilométer sugarú megfigyelési körzetbe tartozik még Királyhelmec (Kráľovský Chlmec), Nagytárkány (Veľké Trakany), Dobra (Dobrá), Perbenyik (Pribeník), Pólyán (Poľany) és Lelesz (Leles), valamint a Nagymihályi (Michalovce) járás területén Szirénfalva (Ptrukša), Nagyszelmenc (Veľké Slemence), Dobóruszka (Ruská) és Kaposkelecsény (Kapušianska Kľačany).


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »