Afganisztánról és a migránsáradatról

Afganisztán megsegítésére ötmillió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékű kötött, hosszú lejáratú, alacsony kamatozású kedvezményes hitelkeretet hoz létre Magyarország – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Afganisztán megsegítésére rendezett nemzetközi adományozó értekezlet szünetében Brüsszelben, a magyar sajtó képviselőinek nyilatkozva október 5-én, szerdán – írja az orientalista.hu.

Afganisztán északi részén ismét kitörtek a harcok, békéről egyelőre szó sincs. Pakisztán és Afganisztán között nincs határ, az Afganisztánban zajló harcok miatt sokan átmenekültek Pakisztánba. Pakisztán is bizonytalan hatalom van szinte állandóan, ráadásul atomnagyhatalom. Jönnek onnan is most már a túlnépesedés elől a jólét reményében Európa irányába, és jönnek bizony jócskán az afgánok is.

Pakisztánban három millió afgán él, van olyan is, akinek a nagyapja menekült még át. Most azonban Pakisztánnak is elege lett belőlük, teherautókra pakolják és visszahordják őket a határon. Elég hosszú időbe telik, és bizony lesz olyan, aki rövid idő múlva visszaszökik.

Európából 150 ezer afgánt szándékoznak repülőgépekkel hazaszállítani. Az afgán kormány és az Európai Unió meg is egyezett a témában, és kap Afganisztán az EU-tól is jelentős támogatást azért, hogy tartsa otthon a polgárait.

Afganisztánban a probléma akkor kezdődött, amikor a szovjet hadsereg 1979-ben megszállta az országot. Különleges KGB egységek megölték Amin elnököt és családját, és Babrak Karmal lett az új vezető. Emiatt bojkottálta az USA a moszkvai olimpiát, négy év múlva a Los Angeles-i olimpiát meg a Szovjetunió (és persze mi is) bojkottálta! 18 év után a szovjet elkullogott az országból, de a béke nem köszöntött be. Évek múlva Amerika is bekapcsolódott a megszállásba, Gorbacsov, az utolsó szovjet első titkár hiába figyelmeztetett, hogy ott nem lehet győzni! Magyarország is jelen van évek óta, és szór el feleslegesen 25 milliárd adóforintunkat évente. Hogy ez a jelenkori hitel valaha is vissza lesz fizetve, az bizony erősen kérdőjeles. Milliárdok mennek el a kereskedőházakra is, biztosítva elég sok Fidesz közeli potentátnak a jó állást magas fizetéssel.

Az afgánoknál olyan, hogy iskola, alig van, és jelentős az analfabéták létszáma. Hogy az Európába érkezőknek hány százaléka lehet analfabéta, arról nem igazán szólnak a jelentések. Afganisztánban a legújabb kori megszállások óta a kábítószer-termelés megsokszorozódott, és bizony világszerte megnőtt a kábítószer-forgalmazás is. A többi hamis zászlós hadművelet (helyi háborúk) az adott országok (Irak, Szíria, Líbia) olajának és pénzkibocsátási jogának megszerzéséért folyik.

Afrikából az idén már 150 ezer körül érkeztek, valószínűleg szintén analfabéta, vagy alig iskolázott emberek. Németországban van a legtöbb migráns, menekült, illetve friss jövevény. Létszámuk egymillió körülire tehető, de pontos kimutatás nincs. Eddig talán hatvanan álltak munkába. A nyelvet kellene megtanulni nekik, majd szakmát szerezni, ami legkevesebb négy esztendő. A nőket nem veszik emberszámba, amiből nagyon sok a probléma. Németországban tanítanák őket nők is, de nem hajlandók tőlük tanulni.

Sok kismama van a jövevények között, négy közülük megszült a Líbiától Szicíliáig tartó hajóúton. Belgrádi kórházakban is többen vannak bent szülni, ahol a migránsok létszáma egyre nő, és sajnos felénk veszik az irányt. Mivel már sehol nem kíváncsiak rájuk, félő, hogy itt vesznek a nyakunkon! Az áradat azonban folyamatos, és az Európai Unió alkalmatlan vezetői nem is tesznek semmit a megállításukra, esetleg néha szavakban. Érdekes módon nem a tagállamok csapatában fociznak, hanem a migránsokéban, amiből rövid idő múlva bizony komoly baj lehet!

A gazdag országok nem jeleskednek sem a befogásukban, sem a segítségnyújtásban. A terheket akárcsak a gyarmattartó időkben, most is szegényekre, sok esetben az általuk leszegényítettekre terhelik. A tagállamok polgárai nem sokáig lesznek képesek elviselni ekkora terhet, és az is lehet, hogy a nem túl távoli jövőben kimondják, hogy ELÉG volt! Tudják/tudjuk, hogy a túlnépesedett Afrikából és Ázsiából akár húsz millió is jöhet nagyon rövid időn belül.

Mi lesz veled Európa?

Békéscsaba, 2016. október 6.

Anton

Emlékeztető 1.: „Általában hamis zászlós hadműveletet hajtanak végre. A hamis zászló alatti művelet (false-flag operation) azt jelenti, hogy valaki úgy hajt végre valamit, hogy közben bizonyítékokat gyárt és terít azért, hogy a felelősséget másra kenje. Ilyen kiemelkedő hadművelet volt az Irak ellen 2003-ban indított háború, valamint az Arab tavasz és az ukrajnai események.” (Részlet az Amerika háborúi által nekünk okozott károk című írásból)

Emlékeztető 2.: „A szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta 2015 augusztusában az olasz származású Corriere della Sera-nak Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, akinek iraki közösségét verte szét az ISIS! „Próbáljanak megérteni engem. Az önök liberális és demokratikus elvei egy fabatkát sem érnek itt. Meg kell érteniük a közel-keleti realitást, mert egyre több muszlimot engednek be országaikba. Önök is veszélyben vannak. Erős és bátor lépésekre van szükség, még ha azok ellentmondanak az elveiknek, akkor is. Azt hiszik, hogy minden ember egyenlő. De ez nem igaz: az iszlám nem vallja ezt. Az önök értékeik nem a muszlimok értékei. Ha ezt nem értik meg elég hamar, önök annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – nyilatkozta az érsek. (Részlet a Megrázó üzenet a Közel-Keletről című írásból)

Emlékeztető 3.: „Az USA hegemóniájának megőrzéséről: „A világot az uralja, aki Eurázsiát uralja. De aki Eurázsiát uralni akarja, annak Oroszországot kell uralnia. És aki uralni akarja Oroszországot, annak ki kell szakítania Ukrajnát az orosz érdekszférából.” (Részlet Zbigniew Brzezinski A nagy sakktábla című könyvéből)

Emlékeztető 4.: „Amit fontos lenne megtenni, az, hogy mindenhol korlátozzuk a születések számát és népszerűsítsük a – rasszok közötti – vegyes házasságokat abból a célból, hogy létrejöjjön egy globális emberfaj egy olyan világban, amelyet központi kormány fog teljes egészében irányítani.” (G. Brock Chisholm pszichiáter, az Egészségügyi Világszervezet első főtitkára a Kalergi-terv lényegéről)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »