Afgán menedékkérők a gyanú szerint megerőszakoltak egy lányt Bécsben

Afgán menedékkérők a gyanú szerint megerőszakoltak egy lányt Bécsben

Három afgán menedékkérő a gyanú szerint megerőszakolt és megsebesített egy 21 éves diáklányt Bécsben, az elkövetőket elfogták, ők azonban nem ismerték be tettüket – közölte a bécsi rendőrség pénteken.

 

Roman Hahslinger rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a két 16 éves és egy 17 éves fiatal férfi alkoholos befolyásoltságra hivatkozva azt állítja, nem emlékszik arra, mit követett el.

 

A nyilvános mosdóban támadták meg

 

A bűntény pénteken hajnali egy órakor történt. A 21 éves áldozat 30 éves barátnőjével együtt a bécsi Praterstern vonatmegállónál volt. Míg az idősebb barátnő pénzt vett fel egy bankautomatából, a fiatalabb lány elment egy nyilvános mosdóba. A férfiak kifigyelték és megerőszakolták. A bűntett után elmenekültek, a lány barátnője ezek után talált rá a földön fekvő áldozatra. A 30 éves nő az utcára szaladt segítségért, ahol több járókelő is látta az elszaladó férfiakat és értesítették a rendőrséget.

 

Kép: kurier.at

 

A rendőrség harminc emberrel kezdte meg a környék átvizsgálását, és fél órával később a Pratersern pályaudvar közelében megtalálták a három feltételezett elkövetőt.

 

Megemelt rendőri létszám Bécs utcáin

 

A lányt kórházba vitték.

 

A közelmúltban elkövetett támadások miatt a bécsi Praterstern térnél megemelt létszámmal van jelen a rendőrség, naponta mintegy százan teljesítenek itt szolgálatot.

 

MTI

 

Nyitókép: kurier.at


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »