Adventi Sokadalom Csicser községben

Adventi Sokadalom Csicser községben

CSICSER. Ismét példaértékű összefogásnak lehettünk tanúi az Ung- vidéki Csicserben. Egy olyan kezdeményezést indított útjára a csicseri alapiskola csapata, amely reményeik szerint hagyományt teremt, közösséget épít és formál az elkövetkezőkben.

A kezdeményezés a község önkormányzata, valamint a helyi óvoda, az egyházak, a nyugdíjasok segítségével vált valóra. „Advent harmadik vasárnapján megrendezhettük az I. Adventi Sokadalom névre keresztelt közös karácsonyváró délutánunkat és vásárunkat. A művelődési ház udvarába ellátogatókat szebbnél szebb kézműves áruk fogadták, melyeket helyi és környékbeli árusok kínáltak. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztünk meg: a művelődési házban bibliaóra és játszóház várta az alkotni vágyókat, akiket – nem kis meglepetésükre – a Télapó is meglátogatott” – tájékoztatta portálunkat Szilvási Tibor, a csicseri alapiskola pedagógusa.

A finom, hagyományos ételekről a helyi nyugdíjasok és az önkéntes csapatból összeállt büfések gondoskodtak. A díszes mézeskalácsok mellett mindenki megkóstolhatta a mákos és diós bejglit, bobájkát, zserbót, püspökkenyeret és sok más finomságot. A büfében bográcsban készült ételek kerültek terítékre, halászlé, káposztaleves, vaddisznó- és őzpörkölt, illetve tea és forralt bor.

Hírdetés

Késő délután átadták a szintén nagy sikernek örvendő Betlehemi-udvart, melyet a polgármester méltató szavai után vett birtokba a község apraja-nagyja.

Kulturális programokban sem volt hiány: a helyi óvoda Betlehemi játékok című ünnepi műsorral és az alapiskola tanulói karácsonyi verssel, dallal kedveskedtek a közönségnek. Az I. Adventi Sokadalmat a helyi Kincsem Zenekar ünnepi koncertje zárta.

„Létezik példaértékű összefogás? Mi, csicseriek hisszük, hogy igen! Nemcsak az adventi időszakban, hanem hitet szeretnénk tenni, hogy egész esztendőben jó összefogni, jó érzés valami szépért dolgozni. Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen formában segített, hogy ez a nagyszerű kezdeményezés valóra váljék!” – fogalmazott Szilvási Tibor.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »