Adventi kalendárium: Kisded játékok közt betlehemi jászolt keresni

Adventi kalendárium: Kisded játékok közt betlehemi jászolt keresni

Advent a várakozás ideje.

Nyártól vártunk. Öncsalás és népámítás nélküli, józan belátást és felülemelkedést mindenkitől. Reméltünk farizeusok dölyfétől, szekták térítő vakhitétől és törzsi torzsalkodástól óvott, szerény jászolt, ahol a lényeg körül megférnek a háromkirályok – a háromszázalékosak és a három tized százalékosak is. Nem tűrték a szerecsenkirályt – mindenki szerint a másik volt az. Megférni, a lényegre figyelni – ez lett volna az alap.

Maradtak az aklok, karámok, istállók, amelyekbe számosan őszinte szándéktól vezérelve, tenni akarással tértek be, de vannak, akik – lopva körbe-körbepillantva, kétes fedezetű írásokat lobogtatva, hirtelen nyelveket is beszélve – csak a vályút keresik a szamarak között.

Karácsony után, a feszítsdmeg-kampány hajrájában is marad a várakozás. Kérdés, a háromkirályok átlépik-e a küszöböt, meg az is, mennyire didergünk majd velük együtt barna éjszakában. Mindenesetre ajándékot majd hoznak: a kudarc részsiker lesz, a részsiker remek eredmény. S lőn kölcsönös kommunikációs kiakolbólítás.
Várom az ünnepet, szeretteim körében én is keresem a lelki békét, de nem tudok biztatóbbat, mert tágabb köreimben jócskán tapasztalok általános lehangoltságot és aggodalmat.

Hírdetés

Persze, a remény él! Advent a várakozás ideje. S miközben tájaink váteszei már űzik kisded játékaikat, lépjünk ki aklainkból, járuljunk a betlehemi jászolhoz, mert közelg az igazi örömhír!

Szép karácsonyt! Boldog új évet!

Korpás Árpád

A szerző idegenvezető


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »