Adventi jótékonysági koncert a szőgyéni Nagyboldogasszony-templomban

Adventi jótékonysági koncert a szőgyéni Nagyboldogasszony-templomban

Advent negyedik vasárnapján a szőgyéni Nagyboldogasszony-templomba érkezett a „Mennyből az angyal” című zenés előadás. Ft. Farkas Zsolt esperesplébános vendégei az ismert és közkedvelt zenészek voltak: Vadkerti Imre, Sipos Dávid, Zsapka Attila és Szűts István.

Ezúttal a szőgyéni templom felújítására fordították a koncert bevételét, melyet tetszés szerint helyeztek el az adományozók a kihelyezett perselybe.

Farkas Zsolt, a szőgyéni egyházközség plébánosa portálunknak elmondta, a magyar kormánytól érkezett tizenötmillió forint támogatás nem fedezi a templom felújításának költségeit, ezért a nyitrai püspökség engedélyezte a gyűjtést, melyet havonta tartanak a templomban.

Az adventi koncert is ezt a célt szolgálta, ami egyben a hívő közösségnek kellemes ráhangolódást jelentett a közelgő ünnepre – mondta el Zsolt atya.

Hírdetés

Zsolt atya bízik abban, hogy a 2023-as évben a nyitrai püspökségtől is érkezik támogatás, és amennyiben újabb pályázati lehetőséget nyílik az anyaországi támogatásra, azt is igénybe veszik, hogy a 220 éves barokk templom, mely építészeti műemlék, megújulhasson.

Az adventi akusztikus koncert közönsége hálás szívvel és tapssal fogadta a megzenésített verseket, karácsonyi dalokat, keresztény és nemzeti értékeket közvetítő zeneműveket. A templomba már megérkezett a Betlehemi Békeláng, melyet a cserkészek adtak át a délelőtti szentmise keretében.

Nemcsak a Betlehemi Békeláng, hanem a színvonalas előadás is megmelengette a szíveket advent negyedik vasárnapján, a szőgyéni templomban.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »