Adventi hangulatban a Füleki Hírlap idei utolsó száma

A közelgő karácsonyi ünnepek és a sikerek jegyében jelent meg a Füleki Hírlap novemberi száma, amelyből nem hiányozhatnak a megszokott rovatok, s az adventi programok sem. Olvashatunk továbbá Nagy Ferenc és Deme Krisztián sikereiről is. A lap 3 500 példányban ingyenesen jut el minden füleki háztartásba, de elolvasható és letölthető az alábbi linkről is.

A város a felismerhetetlenségig megváltozott az elmúlt években – számolnak be a lap címoldalán s egy további egész oldalon fotókkal az elmúlt évek változásairól. A Füleki Vármúzeum új könyvek kiadását tervezi, így napvilágot lát Komjáti Zoltán Igor hadtörténeti tanulmánya II. Koháry István koráról, valamint a Historia Domus című ferences krónika szlovák nyelven. Tervezik egy fotóalbum kiadását is, amely az elmúlt években a vár területén végzett régészeti ásatások eredményeit összegzi.

Beszámol a lap arról is, hogy befejeződtek a rekonstrukciós munkák a római katolikus templomban, tömegeket vonzott a vármúzeum idei utolsó rendezvénye, melynek keretében II. Koháry István alakját idézték fel, s füleki életének helyszíneit látogatták meg.

Hírdetés

Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte a Zsákszínház. Megújultak a papréti tornaterem szociális helyiségei. Megható riportot olvashatnak egy fiatal füleki párról, akik kétéves gyermekük életéért küzdenek, s várják a fülekiek anyagi támogatását is.

Nagy sikert ért el Deme Krisztián és Szajkó Ferenc erőemelő, akik aranyéremmel tértek haza az Érsekújváron megrendezett világbajnokságról, valamint Nagy Ferenc, aki korcsoportjában megnyerte a Kadosa Pál Zongoraversenyt Léván. Folytatja a Füleki Hírlap a város képviselőit bemutató sorozatát, ezúttal Szakó László mutatkozik be, aki egy sportszergyártó- és forgalmazó cég tulajdonosa, s 1998 óta képviseli a fülekiek érdekeit.

Decemberben is folytatják az Érdekel a véleményük rovatot, amelyben ezúttal az alábbi kérdéssel kapcsolatban várják a fülekiek véleményét:  „Elégedett a város 2019-es fejlesztéseivel? Elegendőek az önkormányzat által eszközölt újítások? Mit javasol következő fontos lépésként a város fejlesztését illetően?” Válaszaikat és visszajelzéseiket 2020 január 15-ig várják elektronikusan a [email protected] e-mail címre, üzenetben a közösségi hálón, a város oldalán, hozzászólásban a kapcsolódó poszt alatt, postázva a Városháza u. 25., 986 01 Fülek címre, illetve személyesen is leadhatják a városi hivatal iktatójában „Füleki Hírlap – A hónap témája” megjelöléssel.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »