Adventi gyertyagyújtás az egri érseki palota udvarán

Adventi gyertyagyújtás az egri érseki palota udvarán

Advent első hétvégéjén felgyulladt az első fény az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont díszudvarában felállított koszorún is, amelyet Seregély István nyugalmazott egri érsek áldott meg.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az ünnepi eseményen az egri Jó Pásztor Óvoda óvodásai adtak műsort, majd a nyugalmazott főpásztor intézett néhány gondolatot a megjelentekhez.

Mint fogalmazott, fontos hogy előkészítsük magunkat Jézus Krisztus üdvösséget és életet adó születése ünnepére. Ezt úgy tehetjük meg, ha napi kapcsolatban maradunk Jézussal, az imádságban. Reggel tervezünk és áldást kérünk, este hálát adunk és bocsánatot kérünk. Lényeges az is, hogy a heti 168 órából legalább azt az egyet ne sajnáljuk arra, hogy a templomban, szentmise keretében is találkozzunk Istennel. Ha ezeket megfogadjuk, Krisztus nyomában maradunk – mondta az érsek.

„Vannak akadályok, amelyek próbalnak elszakítani ettől: a bűneink és esendőségünk. Ezeket is ki kell takarítani életünkből az adventi időnek a során, s akkor, ha felragyog a karácsony fénye, megjelenik Jézus, a világ üdvözítője, mi is Glóriát, és Alleluját merünk énekelni” – fogalmazott.

Az ünnepséget követően az Érseki Palota munkatársai meleg teával, forralt borral kínálták meg a megjelenteket.

Az adventi időben a gyertyákat szombatonként, 15:30-kor gyújtják meg Egerben.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »