Adventi gondolatok az egyetemesség jegyében

Adventi gondolatok az egyetemesség jegyében

A mai szigorú rendeletekkel szabályozott, néha már embertelen világunkban még inkább szükségünk van a lelki megbékélésre, hitünk erősítésére, mélyítésére. Templomaink ugyan bezárták, ám a várakozás időszakában a lelki vezetők különféle módokon juttatják el az advent üzenetét az emberekhez, ezzel erősítve lelki megnyugvásunkat.

A történelmi egyházak ipolysági vezetői összefogva, Adventi gondolatok címmel videósorozatot indítottak. Advent vasárnapjain jelennek meg a legnagyobb videómegosztó portálon a hitet erősítő kisfilmek.

– nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Izsmán Adél, a kisfilmek kezdeményezője.

Mint hozzátette: szeretnék, hogy Isten üzenete eljusson az Őt szeretőkhöz, és azokhoz, akik vágyakoznak Isten közelébe.

Advent első vasárnapján Hana Peničková helyi evangélikus lelkész osztotta meg adventi gondolatait. Rövid igehirdetésében többek között arról szólt, hogy Isten nélkül sötétségben élünk. Advent idején egyre növekszik a fény, a remény fénye, mely Jézus eljövetelét hirdeti – fogalmaz a kisfilmben. A szlovák nyelvű videó itt tekinthető meg.

Hírdetés

Advent második vasárnapján Izsmán Jónás, az Ipolysági Református Egyházközség lelkipásztora szólt  a hívekhez. Bevezetőként kifejtette, a karácsonyi várakozás köré napjainkra egyre több díszlet kerül, miközben elveszik az, akiről a karácsony szól. Szólt a jézusi szeretetről, melyről így fogalmazott: „csak akkor tudjuk átélni a jézusi szeretet, ha szívünkbe fogadjuk az Úr Jézus Krisztust. Ahogy megszületett a földön, úgy meg kell születnie Jézus Krisztusnak a mi szívünkben is.”

Karácsony a hálaadás ideje, hálás a szívünk, hogy Isten egyszülött fiát elküldte erre a földre – jegyezte meg. A jelenlegi helyzetre reagálva kifejtette: a templomaink bezártak, de a Bibliánk otthon ne legyen bezárva, legyen templommá a ti házatok! A teljes adventi üzenet itt tekinthető meg.

A bibliai gondolatok után a helyi keresztyén zenekar énekével zárulnak a videók.

Az Ipolysági Református Egyházközség már huzamosabb ideje teszi közzé közösségi csatornáin a vasárnapi istentiszteleteket. Az advent második vasárnapjának igehirdetése itt tekinthető meg.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »