Adrian Þuþuianu szerint a Pro Romániának is saját jelöltet kell állítania az államfõválasztáson

Miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) is bejelentette, hogy saját jelöltet indít a novemberi államfőválasztáson, hasonlóképpen kell eljárnia a Pro Romániának is – véli a Victor Ponta vezette alakulat alelnöke, Adrian Ţuţuianu.

Egy târgoviştéi sajtótájékoztatón Ţuţuianu azt mondta, Victor Ponta indítványozta, hogy a Pro Románia, a PSD és az ALDE kössön választási szövetséget, ebben a formában ugyanis jelöltjük bejutna a második fordulóba. “A tegnap történtek azonban arra engednek következtetni, hogy lehetetlen lesz létrehozni egy ilyen szövetséget” – mondta az alakulat alelnöke, utalva a két kormánypárt vezetőtestületeinek hétfői ülésén hozott döntésekre.

Hírdetés

Hozzátette, miután a PSD bejelentette, hogy saját jelöltet indít, az ALDE pedig kitart Călin Popescu Tăriceanu jelölése mellett, a Pro Romániának is saját államfőjelöltet kell állítania, és mielőbb meg kell neveznie azt.

“Hogy ki lesz a mi jelöltünk? A párton belül elsőként tárgyalt opció Sorin Câmpeanu, javasolták még Corina Creţut, jómagam pedig saját nevemben – tehát anélkül, hogy a párttal konzultáltam volna – azt mondtam tegnap, hogy az esetleg független jelöltként induló Gabriela Firea támogatása lenne a megfelelő megoldás arra, hogy a jelöltünk bejusson a második fordulóba” – fogalmazott Ţuţuianu. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »