Adóval fékeznék a használtautó-importot

Nem tiltanák az öreg masinák behozatalát, de a nagyobb károsanyag-kibocsátás miatt a tulajdonosoknak többet kellene fizetniük.

A lízingszövetség és a Gémosz szerint a használt autók importjának növekedése kedvezőtlen tendencia, hiszen az autók átlagéletkora magas, sok használt autó előélete szinte egyáltalán nem “garantált”, még mindig jó magyar gyakorlat, hogy visszatekerik az órát, sőt, több használtautó-importtal foglalkozó cégnél felmerül a visszaélés gyanúja is – hangzott el az M1 összeállításában.

Mi nem tiltani szeretnénk, hanem a vásárlókat arra orientálni, hogy fiatalabb, környezetkímélőbb autókat hozzanak be az országba – mondta el a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke aki szerint használtautó-importra szükség van, de nagyon nem mindegy, hogy milyen járművek jönnek.

Gablini Gábor emlékeztetett: Magyarországon csaknem 13 év a járműállomány átlagéletkora, és külföldről továbbra tízezrével hoznak be „leselejtezésre váró autókat”, amelyek környezetszennyezőek.

Ha valakinek egy bizonyos típusú, 20 éves autó szíve-vágya, nem tiltanánk, hogy behozza, de „azt mondjuk, hogy mivel ezeknek az autóknak a károsanyag-kibocsátása nagyobb, így a tulajdonosoknak magasabb adót kellene fizetni” – magyarázta Gablini Gábor. Az elnök felhívta a figyelmet arra is, jelenleg az adózás alapja a teljesítmény, de ez néhány éven belül akár változhat is.

Az EU és Magyarország is szeretné, hogy a teljesítménytípusút a környezetterheléses adózás váltsa fel. „Ne azt nézzük, hogy hány lóerős az autó, hanem azt, hogy mennyire szennyezi a levegőt” – nyilatkozta az M1-en Gablini Gábor elnök, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »