Adóstopot hirdet a Jobbik, hogy a kormány extrabevétele maradjon a magyar családoknál

Adóstopot hirdet a Jobbik, hogy a kormány extrabevétele maradjon a magyar családoknál

Adóstopot hirdet a Jobbik – jelentette be Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Szavai szerint a válság miatt befolyó extra adóbevételeket nem szabad beszedni, vissza kell adni a családoknak, ezért pártja adóstop bevezetését javasolta az Orbán-kormánynak.

A jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, a kormány által rendeleti úton átírt 2023-as költségvetésben sokkal több adót várnak az emberektől az eredeti törvényhez képest.

A tavaly elfogadott büdzséhez képest a rendeleti úton módosított költségvetésben 1280 milliárd forinttal több áfabevétel szerepel

– mutatott rá Z. Kárpát, akinek álláspontja szerint ez olyan extraprofit, ami az állam zsebében landol, de a válság és a hibás gazdaságpolitika miatt keletkezett magasabb árak révén több áfát fizet minden állampolgár a fiatalabbaktól a nyugdíjasokig. Mindez szerinte 

Hírdetés

indokolatlan hasznot ad a kormány kezébe.

Az ellenzéki politikus azt javasolta, ez a többletbevétel maradjon a családoknál. Hirdesse ki az Orbán-kormány, hogy nem akar az eredetileg tervezettnél több adót beszedni és az extrabevételt visszacsatornázza a családoknak – szorgalmazta.

Z. Kárpát Dániel arra is javaslatot tett, hogy nullázzák le az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfáját, csökkentsék a rezsiszámlák áfáját, valamint indítsanak állami hátterű bérlakásprogramot.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »