Adómentességet adna az ápolóknak a miskolci Jobbik

Adómentességet adna az ápolóknak a miskolci Jobbik

Mentesítené az ápolókat az iparűzési adó megfizetése alól Miskolcon a Jobbik. A borsodi megyeszékhelyen jelenleg a háziorvosok és a védőnők kapják meg a kedvezményt, az ápolók nem.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Jakab Péter, a legerősebb ellenzéki párt városi frakcióvezetője indokolatlan diszkriminációnak nevezte, hogy a jelenlegi törvényi szabályozásnak köszönhetően az alapellátásban vállalkozóként dolgozó ápolók nem részesülhetnek adómentességben.

A problémára a Jobbik Valódi Nemzeti Konzultációja során hívták fel a figyelmet a szakmai szervezetek, a megoldás érdekében pedig az ellenzéki párt törvénymódosítást kezdeményezett, amit azonban az országgyűlés szakbizottságának fideszes többsége leszavazott.

A miskolci Jobbik ezért úgy döntött, javasolni fogják:

ha ellenzéki javaslatként nem hajlandó a Fidesz befogadni a törvénymódosítást, kezdeményezze azt Miskolc fideszes vezetése.

Az erről szóló előterjesztést a június 9-re tervezett közgyűlés tárgyalhatja meg.

„Bízunk benne, hogy a miskolci Fidesz megszavazza a javaslatunkat, és kiáll az ápolók mellett. Ez jelenleg egy forintjába sem kerül a városnak, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a jövőben az ápolók is adómentességet kaphassanak”

– fogalmazott Jakab Péter.

Az ápolók tehermentesítése szó szerint életbe vágó kérdés, hiszen hiányszakmáról van szó – ezt már Dr. Semsey István, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa mondta. Szerinte a Jobbik javaslata ösztönözné az ápolókat a pályán maradásra, és kedvezően hatna az utánpótlásra is.

Mint mondta, az ápolók mentesítése az iparűzési adó megfizetése alól jelentős megtakarítást jelentene az ágazatban dolgozóknak, ami közvetve a betegellátásra is pozitív hatást gyakorolna. „Az alapellátás az egészségügyi rendszer alappillére, aminek a megerősítésére felelős városvezetés nem mondhat nemet” – hangsúlyozta a Szent Erzsébet díjas főorvos.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »