Adományokat gyűjt a Szent Egyed közösség a menekülteknek

Adományokat gyűjt a Szent Egyed közösség a menekülteknek

„Küldj egy pár cipőt a háborús menekülteknek” mottóval hirdetett gyűjtést a Szent Egyed közösség: a magyar-szerb határon várakozó menekültekhez juttatják el az adományokat.

A közösség tagjai látogatásukkal szolidaritásukat fejezik ki a menekültekkel és szeretnének segíteni azoknak, akik a magyar-szerb határon arra várnak, hogy a tranzitzónába belépjenek és ott menedékkérelmüket benyújtsák. Esetenként több száz ember várakozik a szabad ég alatt, köztük sok család, kisgyermekekkel. Háború, hosszú és nehéz menekülés áll mögöttük, előttük pedig a bizonytalanság.

Adományt fogadnak július 18-án, hétfőn este hat és hét óra között Budapesten a Kaniziusz Szent Péter-templomban (Gát utca 2-4), illetve szintén július 18-án Pécsen, az este fél hétkor kezdődő, körülbelül félórás imádságuk után a Lyceum-templomban (Király u. 44.).

A cipő nagy hiány, bármilyen méretben szívesen fogadják, ha jó állapotban van. Adományként érdemes vinni déli gyümölcsöt (nem túl érett banán, narancs), teafüvet, cukrot, müzliszeletet, csecsemőknek való ásványvizet, nem használt alsóneműt. Pénzadományt a Kultúra és Segélyegylet Alapítvány útján fogadnak: 12001008-00110054-00100004 (kérik, hogy tüntessék fel az átutalás rendeltetését).

Forrás és fotó: Szent Egyed közösség

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »