Adományliszt az iskolák konyhájára

Adományliszt az iskolák konyhájára

Adja a jó Isten, hogy áldás legyen a szántóvető ember munkáján, hogy e gyönyörű Kárpát-medence minden asztalára jusson bőséges tápláló kenyér! 

A Magyarok Kenyere  jótékonysági program az éhező gyerekek megsegítését szolgálja az anyaország határain belül és kívül. A program keretén belül a Kárpát-medence magyarok lakta területeiről

nemzeti összefogással a magyar gazdáktól búzát gyűjtöttek, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorultakhoz.

2019-ben összesen 5700 gazda 791 t búzát adományozott erre a célra, ebből a Bodrogközben és az Ung-vidéken 2 tonna gyűlt össze – mondta portálunknak a gyűjtés szervezője, Óváry Tamás, aki az elmúlt évben még a régió egyik falugazdásza volt.

Hírdetés

Tamás munkáját 2019 szeptemberétől már Takács-Parajos Krisztina végzi, aki szintén részt vett a közösen gyűjtött gabonából készült liszt átadási ünnepségén.

Kelecsényben Varga Tibor polgármester biztosított lehetőséget a liszt elhelyezésére és ünnepélyes átadására, amellyel a régió  három teljes szervezettségű iskoláját ajándékozták meg, a vajánit, a nagykaposit és a nagyszelmencit. Minden iskola annyi kiló lisztet kapott, ahány diákja van.

A többit a kisiskolák és az óvodák között osztották szét. A lisztadományt Pospíšil Miklós református lelkész is megáldotta. Bodrogközben nem volt központi ünnepség, ott a három település iskoláiba és óvodáiba kiszállították a lisztet. Az átadáson az iskolaigazgatók és a polgármesterek mellett Furik Csaba megyei képviselő, Takács István  és Takács-Parajos Krisztina is részt vett. Itt jegyeznénk meg, hogy a bacskai polgármester úr maga is adományozó volt. 

Kováč László, a veskóci MATEX  Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta:

társaságuk örömmel adott búzatermésükből az éhező gyerekek számára, sőt és a jövőben sem kívánnak elzárkózni a kérés elől.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »