Adománygyűjtésre hív a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége

Pénzadományokat és tárgyi felajánlásokat is vár a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége. A szervezet arra kéri taggyülekezeteinek egyházi és világi vezetőit Nyugat-Európa-szerte, hogy hirdessenek gyűjtést gyülekezeteikben és vegyék fel a kapcsolatot a magyar közösségekkel.

Az összegyűlt támogatást a Szövetség bankszámlájára küldhetik a taggyülekezetek, március 31-ig. A beérkezett pénzadományokat egy összegben utalják át a Magyarországi Református Szeretetszolgálathoz, akik továbbítják majd megfelelő és biztonságos módon Kárpátaljára.

Számlavezető bank neve: Postbank

Számla neve: Paul Varga – BUND UNGAR. GEM. in WEST-EUROPA, Heilbronn

IBAN: DE89 1001 0010 0058 3391 15 BIC: PBNKDEFF

A „megjegyzés” rovatban kérik feltüntetni: „Segély Kárpátalja”

A pénzadományok koordinátora: Dr. Varga Pál

E-mail: vargapaul@yahoo.de

Tel: +49 176 541 319 20

A Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége tárgyi adományok, használati eszközök, élelmiszer és más szükséges dolgok gyűjtésére is buzdít, amennyiben a taggyülekezetek meg tudják szervezni az összeszedést és a szállítást. Felhívják a figyelmet, hogy célszerű kisebb tárgyi adományokat gyűjteni, így a szállítás folyamán egyszerre több segítséget nyújtó adományt továbbíthatnak.

A következő adományok gyűjtését javasolják: gyermek- és felnőtt-vitaminkészítmények, maszkok, higiéniai termékek, fertőtlenítőszerek, tartós élelmiszer (kávé, tea, édességek, pástétom, tészta stb.). A tárgyi támogatások célba érkezésében a Magyarországi Református Szeretetszolgálat munkatársai segítenek.

A tárgyi adományok koordinátora: Karvansky Mónika

E-mail: karvansky.monika@gmail.com

Tel: +43 699 188 780 68

A Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetségének elnöksége és választmánya köszönetet mond a szolgatársaknak az adománygyűjtésbe való bekapcsolódásért, a bajban levőknek a segítő testvéri jobb nyújtásáért! Felhívásukban emlékeztetnek: böjt idején hordozzuk imádságban Isten előtt a háborútól szenvedőket, könyörgésben kapcsolódjunk össze, kérve az élet Urát, hogy a béke napja köszöntsön ránk, és az ő békessége töltse be életünket, otthonainkat, gyülekezeteinket, népünket és világunkat.