Adj új életet a műanyagnak!

Adj új életet a műanyagnak!

Ezzel a felhívással fordult a kisújfalui alapiskola a tanulók felé. A felhívást a köbölkúti Stampay János Alapiskolának is továbbították, akikkel különösen jó kapcsolatot ápolnak, hiszen diákjaik ott folytatják tanulmányaikat a felső tagozaton.

Kiss Mária, a kisújfalui kisiskola igazgatója, a projekt ötletgazdája elmondta, a felhívás az alsó tagozatosoknak szólt.

Az egyszerhasználatos műanyag komoly környezeti károkat okoz, ha vizeinkbe vagy a talajba kerül, ezért az osztályozáson kívül is csökkenthetjük a hulladék mennyiségét azzal, hogy belőle valami hasznosat és szépet készítünk.

A kisdiákok otthoni feladatként kapták, hogy családjukkal, testvéreikkel, barátaikkal készítsenek tárgyakat műanyag-hulladékból, ha szükséges, kiegészítve bármilyen környezetbarát alapanyaggal.

Csodák születtek

Hírdetés

Az igazgatónő kifejtette, az újfalui gyerekek bevitték az elkészült tárgyakat az iskolába, ahol kiállításra kerültek. A stampaysok a tárgyakról készült fényképeket juttatták el hozzájuk, de természetesen ők is kiállították azokat a saját iskolájukban.

Többen nem csak az elkészült tárgy fotóját küldték be, de dokumentálták az alkotás folyamatát is. Öröm volt látni, hogy anyuka, apuka, testvér, szomszéd együtt dolgozik nagy beleéléssel.”

Több mint száz remekmű született, így nehéz volt a kiértékelés, de mindenki jutalomban részesült. Könyvet, gondolkodásra késztető játékot, táskát Kisújfalu felirattal, filctollat,  oklevelet kaptak a gyerekek. A tárgyi értékelés megvalósítását a kisújfalui Csemadoknak és az önkormányzatnak köszönhetik.

Geri Valéria polgármester asszony, mint a zsűri elnöke, különdíjban részesítette csodaszép munkájáért a kisújfalui Mátyás Sára 2.osztályos tanulót és a köbölkúti Očakovský Márk 4. osztályos tanulót”

– tájékoztatott az igazgató asszony.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »