Áder szerint nagyszerű álmodozó volt a véreskezű Peresz

Részvétét fejezte ki Áder János szerdán Simon Peresz Nobel-békedíjas volt izraeli államelnök és miniszterelnök halála miatt. A köztársasági elnök szerint Peresz távozásával egy "kiváló politikai vezetőt", egy "igazi államférfit" veszített el az izraeli nép.

A Reuven Rivlin izraeli államfőnek küldött, az MTI-nek is eljuttatott távirat szerint Áder János mély szomorúsággal értesült Simon Peresz haláláról, amely miatt őszinte részvétét fejezte ki Rivlinnek, az elhunyt családjának és Izrael népének.

“Népe egy kiváló politikai vezetőt és egy nagyszerű álmodozót veszített el, aki egész életét Izrael ügyének szentelte, és keményen dolgozott honfitársai jólétéért, valamint az izraeli és a szomszédos népek közötti tartós béke biztosításáért. Elnökként és kormányfőként igazi államférfi volt, aki nemzetét a nehéz történelmi időkben is állhatatosan irányította” – olvasható a magyar államfő részvéttáviratában.

Áder János arról biztosította Reuven Rivlint, hogy Magyarország továbbra is megbízható partnere marad Izraelnek Simon Peresz eszményeinek követése terén a valódi közel-keleti béke megteremtése, Izrael és az egész régió emberi és gazdasági fejlődésének erősítése érdekében.

(MTI)

Korábban írtuk: Simon Peresz nem volt a népek testvérré válásának apostola


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »