Áder János köztársasági elnök, hazánk vízkapitánya ott lesz Ferenc pápa …

Áder János köztársasági elnök, hazánk vízkapitánya ott lesz Ferenc pápa Csíksomlyón sorra kerülő szertartásán. Ebből az alkalomból emlékeztetünk, hogy Szent II. János Pál pápa minden ember vízhez való jogát hangsúlyozta!

A Duna- Kör levelet írt a Szent atyához. „Nagy tisztelettel kérik őszentségét, spirituális tekintélyét latba vetve emelje fel szavát, hogy erre a katasztrofális lépésre (a Duna elterelésére) ne kerüljön sor. Ennek reményében fordulnak, szinte utolsó reménységgel, a Szentatyához.” (1992. október 7. Forrás: Kisalföld)

A Duna –Kör akciója a reális zöldeket „Jézus Pilátus előtt” János evangélium 38 -40 sorait idézte fel:
Pilátus ezt mondta: „Mi az igazság?”…. Erre újra kiabálni kezdetek: Ne őt, hanem Barabást!” Barabás forradalmár és rabló volt.

Hírdetés

A reális zöldek a nemzet megrablásának tartja a vízlépcsőben ért kárunkat.

Magyarországnak nem lenne adósságállománya, ha Paks bővítése a nemzetért tenni akaró energetikusok 1985-ben tett javaslata szerint megvalósul. Paks bővítésére nem volna szükségünk hitelre, ha Magyarország a Bős-nagymarosi vízlépcső beruházásból nem hátrál ki.

A vízlépcső ügyében a rendszerváltás óta nincs mód párbeszédre. Hozzátesszük évtizedes tapasztalatunk alapján „A semmit sem építünk” taktikát képviselőkkel nincs értelme párbeszédnek, vitának.
Lukács András, a Levegő Munkacsoport front embere: A Levegő Munkacsoport, 1997-ben nyílt levélben hozza a kormány tudomására: „ A magyar polgárok nem akarnak több vízlépcsőt”


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »