Áder János és felesége ajándéktárgyait árverezik a Covid-árvák támogatására

Áder János és felesége ajándéktárgyait árverezik a Covid-árvák támogatására

A Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kapja a befolyó összeget – mondta el Herczegh Anita, a kuratórium elnöke.

A Nagyházi Galériában szeptember 22-től tekinthetők meg azok az árverésre kerülő tárgyak, amelyeket Áder János volt köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita kapott ajándékba az elmúlt tíz év alatt, hivatalos találkozói során. Az árverésből befolyó bevételt a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kapja meg.

Összesen 222 tárgy kerül kalapács alá, több tucat országból származnak a világ minden tájáról,nagyon különböző értékben – tudta meg az InfoRádió Herczegh Anitától.

„Ennek azért örülök, mert így minden pénztárca talál a vastagságának megfelelő ajándékot. Vannak arany- és ezüsttárgyak is, de vannak szimbolikusnak mondható, helyi jellegzetességeket bemutató népművészeti tárgyak. Nagyon sokszínű kínálatról van szó, ezért is érdekes a kiállítás, hiszen egy vitrinben található több ország, adott esetben több kontinens ajándéka” – mondta a Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért kuratóriumi elnöke.

A tárgyak megtekinthetők a Nagyházi Galéria honlapján. Az árverés október 5-én zajlik, Regőczi István születése napján.

Az összkikiáltási ár valamivel ötmillió forint alatt van. Több kategória van, de

mindegyik kikiáltási ár jóval a tényleges érték alatt van,

bízva abban, hogy sok licitáló lesz majd, és a végleges vételi ár ezt sokszorosan meghaladja.

Az alapítvány által támogatott gyerekek száma ma már meghaladja az 1300-at. Ha gyermekenként havonta csak ötvenezer forint támogatást adnak, akkor is nagyjából egymilliárd forintot kellene évente összegyűjteni a segítség folyósításához. Az alapítvány nemcsak pénzügyi segítséget ad a gyermekeknek: tárgyi adományokat, lelki-mentális támogatást, és ha szükség van, jogi segítséget a családoknak az ügyintézésben.

„Próbálunk minden segítséget megadni, amikor rászorulnak, és hasznosan tudjuk segíteni az ő boldogulásukat” – jegyezte meg Herczegh Anita.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »