Addig bántalmazta élettársát, míg bele nem halt

A hajdú-bihari nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy nagykereki férfival szemben folytattak emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a rendőrség honlapja.

Még február 20-án tett bejelentést a mentőszolgálatra egy férfi arról, hogy élettársát holtan találta nagykereki otthonukban. A mentősök a helyszínre mentek és megállapították, hogy a nő testén bántalmazásból származó sérülések vannak, ezért értesítették a rendőrséget.

Az elsődleges orvosszakértői vizsgálat is megerősítette, hogy bántalmazás következtében halt meg a 38 éves asszony.

A férfi ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.  A szakértői vélemények beszerzését követően a nyomozást különös kegyetlenséggel, védekezésre korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettére minősítették át, és azt is megállapították, hogy az áldozat halála 2-3 nappal a bejelentést megelőzően következhetett be.

Hírdetés

Mint kiderült, az 58 éves gyanúsított kapcsolatukban folyamatosan verte élettárását, azonban a sértett erről senkinek sem szólt.

A rendőrök a férfit bűnügyi őrizetbe vették és vele szemben a bíróság elrendelte a letartóztatást, amit az eljárás során mindvégig fenntartott.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »