Ada: Befejeződött a termálkút fúrásának első fázisa

Ada: Befejeződött a termálkút fúrásának első fázisa

Befejeződött az adai termálkút fúrásának első fázisa. A szakemberek szerint az eredmények igen kedvezőek, így rövidesen megkezdődhetnek a második fázishoz tartozó munkálatok is. Az önkormányzat illetékesei szeretnék majd minél sokrétűbben hasznosítani a termálvizet.

A termálkút fúrásának első fázisában 1070 méter mélységig végezték el a kutatófúrást, amit különféle mérések is követtek, hangsúlyozta György Attila, a projektumot kivitelező Vízkút Kft. műszaki és gazdasági igazgatója, aki elmondta, nagyon biztató eredmények születtek, és amennyiben a beruházó a további kivitelezés mellett dönt, akkor nagyon jó vízadó rétegek állnak majd a rendelkezésére, ami – ahogyan fogalmazott – új lehetőségeket nyithat majd meg a község előtt.

Az első fázisban elvégzett munkálatok összköltsége 13 millió dinár volt, amit Ada község önkormányzata a tartományi energetikai titkársággal közösen pénzelt, a második fázis pedig hozzávetőlegesen 28 millió dinárba kerül majd, amit az önkormányzat saját forrásaiból fog finanszírozni, magyarázta Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere, aki elmondta, a termálvizet elsősorban a majdani wellness központ épületének fűtésére, valamint az ott kialakítandó beltéri medencék vizének a felfűtésére fogják használni, de a kültéri medencék vizét is fel szeretnénk majd vele melegíteni, ugyanis a céljuk az, hogy a szabadtéri fürdőzési idényt is meghosszabbítsák, május elsejétől egészen október elsejéig. A polgármester hozzátette, a tervek szerint mindemellett a termálvízzel fogják fűteni a medencekomplexum területén található vendéglátóipari létesítményeket, a sportpanziót és a diákok számára kialakított kollégiumot is.

H. A.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »