Abszolút rekord az előválasztáson: csaknem százezren szavaztak

Abszolút rekord az előválasztáson: csaknem százezren szavaztak

A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.

„A kétszereplőssé vált miniszterelnök-jelölti versengés feltüzelte az ellenzéki szavazókat és kedden megdőlt a részvételi rekord Magyarország első országos előválasztásán” – írják az Előválasztás 2021 Facebook-oldalon.

A keddi adatok:

  • Sátorban megjelent: 77 432 fő
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 19 348 fő

Hírdetés

„Összesen tehát 96 780 polgár voksolt kedden

arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen a 2022 után kezdődő új korszak miniszterelnöke” – írják.

Felhívják a figyelmet arra, hogy ez az eddigi legmagasabb részvételi adat az országos előválasztás történetében. Hétfőn a hétköznapok csúcsa dőlt meg csaknem 85 ezer szavazóval.

Az összesített részvétel három nap után 260 173 fő.

„Az összes eddigi résztvevő nagyjából negyede, 67 300-an új szavazók, akik az első fordulóban nem, csak a másodikban vettek részt – közölték. – Az új szavazók adatait digitálisan is rögzíteni kell a szavazási tableteken. Akik már az első fordulóban is szavaztak, azoknak az igazolványos azonosítást követően elegendő csak az értéknyilatkozat kitöltése és aláírása a részvételhez.”

Emlékeztetnek arra is, hogy szerda este 18.30-tól másfél órán keresztül vitázik Dobrev Klára és Márki-Zay Péter az RTL Klubon. A vita moderátora Rábai Balázs lesz. Megjegyzik, hogy az első fordulós vitát 670 ezren követték hagyományos televíziós közvetítés keretében és közel 50 ezren online.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »