Ábra, ami jól mutatja, hogy lőtt ki az ötödik hullám

Ábra, ami jól mutatja, hogy lőtt ki az ötödik hullám

15 526 az egy nap alatt regisztrált fertőzöttszám új csúcsa Magyarországon.

Szerdán minden korábbinál több, 14 890 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel egyértelművé vált: sosem látott sebességi fokozatba kapcsolt a koronavírus-járvány itthon. A korábbi csúcs tavaly november 24-éről, a negyedik hullám felfutásakor datálódott, 12 637 volt az az adat.

Az omikron nem lazsál, egyből jött az új rekord: csütörtökön már azt jelentették, hogy 15 526 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 385 500 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Hírdetés

Így néznek ki a negyedik és az ötödik hullám fertőzöttségi számai grafikonra téve:

Szerencsére – egyelőre – a többi adaton még nincs nyoma a járvány újbóli berobbanásának, a napi halálozások például így festenek november 1-től nézve:

Szerdán Müller Cecília elmondta, hogy hazánkban is uralkodóvá vált az omikron variáns, a minták 87 százalékában, vagyis nagyjából tíz mintából kilencben ezt azonosítja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). A delta jelenléte 13 százalékra szorult vissza. Egy hete az NNK még azt jelentette, hogy a magyarországi koronavírus-esetek 29 százaléka omikronos.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »