Abortuszra kényszeríti szexrabszolgáit az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) fogamzásgátlásra és abortuszra kényszeríti a fogva tartott és folyamatosan megerőszakolt jazidi nőket, hogy ne legyenek terhesek, és a harcosok „ellátása” biztosított legyen – jelentette szombaton a The New York Times amerikai napilap.

Az újság több mint harminc olyan nővel beszélt, akiknek sikerült megszökniük a dzsihadisták fogságából.
A radikális szervezet sátánimádónak tartja a jazidiket. A mintegy félmilliós vallási kisebbség jelentős része földönfutóvá vált az észak-iraki, autonóm Kurdisztánban. Az IÁ mintegy ötezer jazidit ejthetett fogságba, közülük nagyjából kétezernek sikerült megszöknie.

A lap egy nőgyógyásszal is beszélt, aki azon az iraki ENSZ-klinikán dolgozik, ahol a sorozatos nemi erőszak áldozatait, a kiszabadult szexrabszolgákat megvizsgálják és ellátják, s az orvos azt mondta: a nők mindössze öt százaléka volt terhes, ami a természetesnél jóval alacsonyabb arány. Az Iszlám Állam nem is nagyon titkolja, hogy fiatal lányok és nők ezreit „hadizsákmányként” kezeli. A sok esetben alig 12 éves lányokkal rendszeresen „jutalmazzák” a harcosokat, vagy egyszerűen eladják őket szexrabszolgának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »