Abortuszharc: újabb tüntetés a lengyel követségnél

Újabb tüntetés lesz a lengyel nagykövetségnél, ezúttal az abortuszt gyilkosságnak tartók jelennek majd meg a Városligeti fasoron azért, hogy múlt heti “vallásgyalázó” LMBTQ-akcióra reagáljanak.

A terhesség-megszakítás körüli hevesebb viták annak köszönhetőek, hogy a lengyel törvényhozás elvi szinten támogatja azokat a külsős kezdeményezéseket, miszerint az abortuszt szinte minden formában be kellene tiltani, még nemi erőszak, vagy életveszély esetén is. A mostani szabályozás egyébként önmagában is szigorúbb az átlagnál, jelenleg Lengyelországban abortuszt csak akkor lehet legálisan végrehajtani, ha erőszak történt, az anya élete veszélyben forog, vagy komoly károsodást szenvedett a magzat.

Múlthét vasárnap a lengyel szigorítási törekvések ellen – ottani példát követve – Magyarországon is tüntettek az abortuszpártiak, viszont ez az ellenzők kritikái szerint átment vallásgyalázásba.

Ezért erre válaszul holnap ellentüntetés lesz “Magzatvédő demonstráció” néven a követségnél, a szervezők pedig azt írták, a megmozdulás

“a múlthéten történt vallásgyalázásra egyetemben a pz LMBTQ megmozdulásra kíván reagálni, megmutatva ezzel, hogy mi az ÉLETET, s nem a halál kultúráját KÉPVISELJÜK.”

A demonstráción résztvevőket arra kérik, vigyenek gyertyákat magukkal, amiket “az ártatlanul meggyilkolt magzatokért a rendezvény végén együtt fognak meggyújtani.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »