Abortusz helyett élet – Új életvédő honlap indult

Abortusz helyett élet – Új életvédő honlap indult

„Abortusz helyett élet” címmel internetes oldal indult, melynek célja, hogy segítséget nyújtson a nehéz döntés elé került édesanyáknak.

A honlapon személyes történetek olvashatók olyan édesanyáktól, szülőktől, akiknél a terhesség során egészségügyi vagy családi okból felmerült az abortusz, de az édesanya, illetve a család végül mégis az élet, a kisbaba mellett döntött.

Napjainkban fontos téma ez, mert a nők nagyon nagy százaléka találkozik az abortusz kérdésével. A honlapon szereplő történetekkel szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ugyan sok esetben az abortusz tűnik a legegyszerűbb vagy talán az egyetlen megoldásnak, mégis van másik út – és akik a baba mellett döntöttek, nem bánták meg a döntésüket. 

Hírdetés

A történetek mellett szerepelnek a honlapon gondolatébresztő gondolatok többek között Böjte Csaba ferences szerzetestől és Andrea Bocelli operaénekestől. Az érdeklődők megismerkedhetnek a lelki adoptálás nevű mozgalommal, melynek lényege, hogy valaki vállalja, hogy kilenc hónapon át (vagyis amennyi időt átlagosan az anyaméhben tölt a megfogant gyermek) mindennap imádkozik egy veszélyben lévő magzatért, valamint azért, hogy ez az Isten által kiválasztott, és egyedül általa ismert gyermek megszülethessen, és születése után szeretetben és elfogadva, törvényes családi körülmények között nőhessen fel.

Az Abortusz helyett élet honlapon keresztül elérhetők azok a segítő szervezetek, akikhez a nehéz helyzetbe került édesanyák fordulhatnak: például az Adj életet a gyermekednek Facebook-csoport, a krízishelyzetbe került anyákat támogató Lea Otthon, az örökbefogadást segítő Ágacska Alapítvány vagy a Manréza Lelkigyakorlatos Ház Elcsendesülés az abortusszal kapcsolatos döntés előtt programja.

Forrás és fotó: Abortuszhelyettelet.hu

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »