Abdallah már tudja

Tisztelt honpolgár, kormányunk éppen most veszi önt palira! Tudta? Miközben óriásplakátokon hergeli önt a menekültek ellen, vezető gazdasági körökben arra készülnek, hogy amint a politikai klíma engedi, munkába állítják az ide menekülőket. Ez nem kérdés. Állítás.

Az októberi népszavazás után Orbán egy darabig még nyilván ünnepelteti magát. Majd a „polgári” meg a „rezsicsökkentéshez” hasonlóan a „migráncs” nevű politikai termék is veszít a szavatosságából, idővel megy a kukába, és egy szép napon a most déli vasfüggöny mögött rostokoló Abdallahot ott találjuk CNC-forgácsolóként az egyik itteni üzemben. Allahnak hála, ha így lesz. (…)

Annak idején sokan gyűlölték a Romániából idemenekült magyar honfitársainkat is: lerománozták őket a hátuk mögött, merthogy „törtetnek” meg „taposnak”. Nem véletlenül hullott termékeny talajra Kovács László 23 millió idetartó románról szóló víziója. Valójában a határon túlról jövő magyarok kőkeményen dolgoztak, mert itt új életet, új egzisztenciát kellett teremteniük. Pont úgy, mint a reggeltől estig robotoló arab boltosnak, török vendéglősnek, kínai raktárosnak. Abdallah sem lesz más. Tudta? (…)

Batka Zoltán: Tudta?


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »