Abbahagyta az aláírásgyűjtést az MSZP

Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP – nyilatkozta Gőgös Zoltán a Magyar Időknek.

A szocialisták elnökhelyettese elmondta: azért döntöttek így, mert már látnak arra garanciát, hogy a kormány visszavonja a vasárnapi nyitva tartást.

 

Hozzátette: korábban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (KDNP) nem fogalmazott egyértelműen a témával kapcsolatban, ezért akartak a szocialisták voksolást annak érdekében, hogy három évre bebiztosítsák az üzletek nyitva tartását vasárnap. Hozzátette, hogy az Alkotmánybíróság is elutasította beadványukat, így az lekerült a napirendről.

Gőgös Zoltán beszélt arról is, hogy tovább gyűjtik az aláírásokat az állami földek eladásával kapcsolatos, valamint a cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kérdésekben. Eddig 150 ezer szignót sikerült összegyűjteniük.

Megjegyezte: bár segítenek Kész Zoltánnak is a bérplafonnal kapcsolatos aláírásgyűjtésben, de külön íveket használnak, azt a csomagot a független országgyűlési képviselő fogja leadni a Nemzeti Választási Irodának.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »