A zuglói nagykoalíció nekimenne a Városligetnek

MTI nyomán

Határozatban állt ki a zuglói képviselő-testület a Liget Budapest projekt mellett csütörtökön és együtt kíván működni a Városliget Zrt.-vel a beruházás részleteinek megismerése, pozitív befolyásolása érdekében.

Rozgonyi Zoltán (Fidesz-KDNP) indítványa rögzítette, hogy a beruházásnak a városligeti építési szabályzat szerint, a parki funkciók fenntartásával és megújításával, a környezet minőségének javításával és a zöldfelületek növelésével kell megtörténnie. Utóbbit 65 százalékban határozta meg.

Szerepel a dokumentumban az is, hogy a beruházást meg kell ismertetni a lakossággal, ezért a Városliget Zrt.-vel közösen konzultációt folytatnak a zuglóiakkal.

A határozat szerint a képviselők rendszeres tájékoztatást kapnak a fejlesztési munkákról, különösen a lakosságot érintő korlátozásokról és kockázatokról.

A politikus javaslatához az MSZP-Összefogás Zuglóért 11 pontos módosító indítványt nyújtott be, amelyben egyebek mellett közterület-rehabilitációs programhoz, az Egressy tér és a Pillangó park, valamint az Olof Palme ház felújításához, térfigyelő kamerák kihelyezéséhez kötötték a projekt támogatását.

A módosítókat is tartalmazó határozat végül a Fidesz-KDNP-s és az MSZP-Összefogás Zuglóért szavazataival többséget kapott, ellene voksolt a PM, az LMP, a Jobbik és a Civil Zugló. A legerősebb ellenzéki párt korábban építéssel válaszolt a rombolásra, így nem meglepő, hogy most is az ingatlanmutyival is terhelt beruházás ellen lépett fel a jobbikos képviselő. Mintahogy az LMP és a civilek is folyamatos küzdelemben állnak a ligetben.

Lapunk már az első ligeti csatáról is a helyszínről számolt be.

A testület felszólította Karácsony Gergely (PM) polgármestert, hogy kössön együttműködési megállapodást a Városliget Zrt.-vel május 31-ig.

A XIV. kerületi Fidesz-frakció csütörtök esti közleményében a józan ész győzelmeként értékelte a testület közel kétharmados döntését. Azt írták: ennek köszönhetően az önkormányzatnak érdemi beleszólása lehet a projekt megvalósulásába.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »