A zsidók helyváltoztatásáról beszélt a brit képviselő – ez már tomboló antiszemitizmus

Felfüggesztettek egy brit munkáspárti képviselőt, mert korábban azt írta a Facebookon, hogy Izraelt át kéne helyezni az Egyesült Államokba.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Bardford west parlamenti képviselője többek között azt írta a közösségi oldalon, hogy a palesztin-izraeli konfliktust úgy lehetne megoldani, hogy Izraelt áthelyezik az Egyesült Államokba.
Shah az alsóházban bocsánatot kért a még megválasztása előtt tett bejegyzései miatt. A képviselőnő többek között azt mondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, és megérti, ha szavaival megbántotta a zsidó közösségeket.

Shaht korábban a munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn is figyelmeztette, hogy kijelentései elfogadhatatlanok, David Cameron, brit miniszterelnök pedig “rendhagyónak” nevezte, hogy valaki, aki az izraeliek deportálását javasolja az USA-ba, továbbra is élvezheti a munkáspárt bizalmát.

Bár március végén Jeremy Corbyn ígéretet tett arra, hogy fellép a pártban felbukkanó antiszemita megnyilvánulások ellen, pár hétre rá pont a testvére, Piers Corbyn írta egy zsidó munkáspárti képviselőről, hogy a cionisták nem alkalmasak a palesztinok jogainak támogatására.

origo


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »