A zsidók erőszakkal távolították el a palesztinokat a Mecsetek teréről

Az izraeli rendfenntartó erők hangbombákkal, erőszakkal távolították el a palesztinokat az al-Aksza mecset melletti Mecsetek teréről, miután zavargások törtek ki a pénteki muzulmán ima után és a palesztinok köveket dobáltak – jelentette az izraeli katonai rádió.

Értesülése szerint egy rendőr könnyebben megsebesült a kődobálás következtében. Az izraeli egyenruhások erőszakkal, tömegoszlató fegyverek, köztük hangbombák bevetésével távolították el a palesztinokat a pénteki ima végeztével a térről.

Palesztin források több könnyebb sebesültről is beszámoltak a tömegoszlatást követően.

Hírdetés

A The Times of Israel című angol nyelvű honlap szerint a detektoros kapuk eltávolításának egy éves évfordulójáról emlékeztek meg a palesztinok az ima után kitört zavargásokkal.

“Köveket és petárdákat dobtak a rendőrök felé”- hangsúlyozta a remndőrség közleménye. “A rendőrök behatoltak a Mecsetek terére, és megkezdték az emberek eltávolítását a területről” – tette hozzá a rendőrség szóvivője.

A rádió szerint az izraeli biztonságiak elfogtak és kihallgatásra vittek több, a lázongásban részt vevő palesztin fiatalt, és többen közülük a mecsetben barikádozták el magukat.

Palesztin források szerint a beléptető kapuk leszerelésének első évfordulóját ünnepelték az arabul Haram al-Sarifnak nevezett téren. Az izraeli rendőrség tavaly nyáron egy merénylet után detektoros kapukat próbált a mecsetekhez vezető utakhoz telepíteni, de a tiltakozó tüntetések hatására később felszámolták az új biztonsági rendszabályokat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »