A zsidóbolsevista terror áldozatainak állítana emlékműveket a Mi Hazánk politikusa

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa, Orbán Imre a 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a Veszprém megyei vörösterrorról. Alábbi közleményében, melyet az Info Pápa közölt, arra kérte a megye érintett településeinek polgármestereit: ahol még nincs, állítsanak emléket a zsidóbolsevista terror áldozatainak.

Orbán Imre 133 napos dicstelen diktatúrájuk alatt naponta 5 magyar embert gyilkoltak meg ennek az aljas eszmének a hívei. Most ezekre a meggyilkolt ártatlan mártírokra emlékezem. Veszprém megyében is számos gyilkosságot követtek el.

Először Devecserben gyilkolták meg bestiális kegyetlenséggel Bőnyi Gyulát, Baják Istvánt, Ferenczi Lajost, Krasovszky Gyulát és Somogyi Istvánt a pápai vörös különítményesek.

Hírdetés

Majd 1919. június 26/27-re virradó éjjel Pápán lőtték agyon Márton György tiszthelyettest. 1919. augusztus 3-án Homokbödögén követett el gyilkosságot a pápai terrorcsapat. Itt Csizmadia Károlyt gyilkolták meg. Augusztus 4-én Lovászpatonán Nagy Jenő római katolikus plébános vált áldozatává a féktelen terrornak. 1919. augusztus 5-én Tapolcán Petheő István hadnagy és Rosenberg Géza gyalogos katona halt mártír halált. Sümegen a vörös direktórium tagjai félholtra verték Szentmártoni Darnay Károly honvéd őrnagyot, aki a tanácskommün bukása után belehalt sérüléseibe.

A vármegye lakosságán erőszakot tevő, a magyarokra sarcot kivető, halált nem okozó atrocitásokról most nem szólnék.

A mai napon levelet írtam a megye azon polgármestereinek, ahol gyilkoltak az 1919-es vörösterror alatt. Kértem a településvezetőket, hogy emlékezzenek meg mártírjaikról. Ahol még nincs, állítsanak nekik emléket, emléküket őrizzék meg.

Befejezésül engedjék meg, hogy ajánljam ezen gyilkos eszme utódpártjaival kollaborálóknak Szamuely Tibor 1919. április 20-án Győrben elmondott beszédének egy részét: „A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyeneknek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különös áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér omoljon. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, amely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell, az egész burzsoáziát, ha kell felakasztjuk az úr Istent is.”


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »