A zsidó állam nyithatta ki a Fehér Ház ajtaját Budapestnek – NA EZ A VILÁGHATALOM, AZ ELSŐ, A LEGFONTOSABB!

Benjámin Netanjahu háttérmunkájának köszönhető az, hogy Orbán Viktor a korábbiakhoz képest közelebb tudott jutni az amerikai kormányhoz – írja izraeli forrásokra hivatkozva az Axios hírportál. A források szerint Izrael washingtoni nagykövete, Ron Dermer és más izraeli külügyesek megkeresték Donald Trump kormányának több tagját és többször is arra kérték őket, hogy kezdjenek új fejezetet a magyar-amerikai kapcsolatokban

Az zsidók hangsúlyozták, hogy számukra fontos Magyarország és szeretnék, ha a Fehér Házzal folytatott viszony is javulna.

Minderre azután került sor, hogy tavaly júliusban a magyar miniszterelnök arra kérte izraeli kollégáját, Netanjahut, hogy járjon közbe az érdekében Amerikában. A zsidók szerint több oka is volt az Budapest és Washington közötti feszültségnek, például az, hogy a magyarok akadályozták a NATO és Ukrajna közötti tárgyalásokat az USA kifejezett kérése ellenére, továbbá az, hogy Orbán nagyon közeli kapcsolatot ápol Vlagyimir Putyinnal, illetve az sem tetszett az amerikaiaknak, ahogy a magyar kormány nekiment a CEU-nak.

Az izraeliek munkájának eredményeképpen májusban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter találkozott Szijjártó Péterrel, John Bolton nemzetbiztonsági szakértő pedig Orbán egyik külügyi tanácsadójával. Az Axios úgy tudja, hogy a magyarok már meg is köszönték az izraeli segítséget.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »