A. Zoltán vádalkut kötött, de más bűncselekményekkel is gyanúsítják

A Ján Kuciak és jegyese meggyilkolásának ügyében közvetítéssel gyanúsított A. Zoltánt más bűncselekményekkel is gyanúsítják. Egyebek mellett Peter Šufliarský és Maroš Žilinka ügyész, valamint Daniel Lipšic ügyvéd meggyilkolásának előkészítésével és adócsalással is.

A vádalkuról szóló megállapodás megkötése után, amelyet a Speciális Büntetőbíróságnak még jóvá kell hagynia, A. Zoltánnak további bűncselekményekért is felelnie kell, amit a sértettek ügyvédje, Daniel Lipšic is megerősített.

Hírdetés

Alena Zs.-vel, Miroslav M.-el és Sz. Tamással együtt Maroš Žilinka, Peter Šufliarský és Daniel Lipšic meggyilkolásának előkészítésével is meggyanúsították augusztusban. Lipšic, mivel ő az ügy egyik sértettje, nem akarta kommentálni az esetet.

Jaromír Čižnár főügyész februárban megerősítette, hogy Šufliarskýt, Žilinkát, illetve Lipšicet megfigyelték. „A Žilinkával kapcsolatos információk ijesztően részletesek voltak, kapcsolatok nélkül nem szerezhették volna meg őket” – mondta Čižnár februárban.

Az erőszakos bűncselekmények mellett A. Zoltánt adócsalással is gyanúsítják, amiért héttől 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A gyanú szerint több mint egymillió euróval károsította meg az államot.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »