A zarándokok az önkénteseket dicsérték

A zarándokok az önkénteseket dicsérték

Legalább kétszázezer ember gyűlt össze a budapesti Hősök terén és az Andrássy úton az 52. Nemzetközi Eukarisztikus Konferencia zárónapján, hogy meghallgassák Ferenc pápa Statio Orbis szentmiséjét.

A hívek már vasárnap kora reggel gyülekeztek, mindenki a legjobb helyről szerette volna látni a Katolikus Egyház fejét, ahogy a félig nyitott pápamobillal végighajt a Hősök tere körül, majd az Andrássy úton. Ferenc pápa, a tőle megszokott közvetlenséggel mosolygott és integetett a tömegnek, az emberek pedig hatalmas ovációval fogadták.

Az egyik zarándok azt mesélte, hogy örömmel érkeztek. A szombati misén nagy volt a tömeg, és beszorultak, ezért egy picit aggódtak, hogy miként fogják bírni a vasárnapi zárómisét, de ennek a szervezése sokkal jobban sikerült.

A szektorokba 75 ezren regisztráltak, de a környező utakra regisztráció nélkül is bemehettek a hívek. A szigorú biztonsági intézkedések mellett a szektorok között senki nem közlekedhetett. Amíg a hívek órákat álltak a tűző napon, koncerteket és a 2100 fős kórust hallgatták.

A külföldi zarándokok jellemzően egész héten Budapesten tartózkodtak és részt vettek a kongresszus programjain. Az Euronews stábja beszélt mexikói, romániai és angliai zarándokcsoportokkal, mindenki a szervezést és az önkénteseket dicsérte. Azt mondták, hogy nagyon sok önkéntes segítette türelemmel és hasznos információkkal az eligazodást a városban a helyszínek és a programok között.

Hírdetés

Egy lengyel zarándokcsoport tagja szintén a szervezést dicsérte, majd hozzátette, hogy nagyon mélyen megérintette Ferenc pápa zárómiséje.

Voltak családok, akik 3-4 gyerekkel állták végig a misét.

„Nagyon izgultunk, hogy hogy fogjuk bírni, hol fogunk ülni, hova kerülünk, de tulajdonképpen egy nagyon nagy nyugalom és békességben tudtuk megélni. Olyan helyre kerültünk, ami nekünk a legjobb volt. És nagyon jó volt ennyi embert látni.”

– mondta egy édesanya.

A következő Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus Ecuadorban lesz 2024-ben.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »