A Wizz Air újabb 100 ezer ingyenjegyet ajánl fel az ukrán menekülteknek

A Wizz Air újabb 100 ezer ingyenes jegyet biztosít ukrán állampolgárok számára a Wizz Air Hungary és a Wizz Air UK járataira – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

A Wizz Air korábban indított kezdeményezését folytatva a szeptember 15. és december 8. között induló járatokra ajánlja fel a térítésmentes jegyeket, ezzel segítve az ukrán állampolgárokat úti céljaik elérésben. A felajánlott jegyek 800 útvonalon érhetőek el.

Közölték: azok az ukrán állampolgárok, akik az ingyenes rendszerben szeretnének repülőjegyet foglalni, a https://wizzair.com/#/rescue weboldalon tehetik ezt meg. Az utazóknak a foglaláskor meg kell adniuk ukrán útlevélszámukat, valamint a repülőtéri check-in folyamat során fel kell mutatniuk ukrán útlevelüket és a szükséges vízumot, utazási okmányokat.

Hírdetés

A felajánlott jegy egy kézipoggyászt tartalmaz, további poggyász felvitele a repülőgépre, illetve feladása díjköteles – jelezte a légitársaság.

A közleményben Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója hangsúlyozta: a Wizz Air Ukrajna egyik legfontosabb légitársasága, a cég a nehéz időkben mindent megtesz, hogy támogassa az országot, enyhítsen polgárainak nehézségein.

A Wizz Air március 2-án már tett hasonló felajánlást, akkor az ukrán menekülteket szintén 100 ezer ingyenes jeggyel segítették, amelyeket az Ukrajnával szomszédos országokból (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia) induló kontinentális európai repülőjáratokon használhattak fel.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »