A WHO felszólította az európaiakat: Ne kövessék el újra a tavalyi nyár hibáit

A WHO felszólította az európaiakat: Ne kövessék el újra a tavalyi nyár hibáit

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön felszólította Európa lakosságát, hogy az előttük álló nyár során viselkedjenek felelősségteljesen, hogy ezzel korlátozzák a pandémia újabb megerősödését ősszel.

A WHO szerint az európai országokban még korántsem elégséges a beoltottsági szint a koronavírussal szemben, márpedig ez lenne az alapja annak, hogy meggátolják a járvány újabb megerősödését. Mint ismert, tavaly nyáron jóformán minden országban feloldották az addigi korlátozásokat, ami ahhoz vezetett, hogy a koronavírus kontrollálatlanul kezdett terjedni. Ennek következtében rengetegen hunytak el, az országok pedig a lezárások különböző formáit és fokozatait voltak kénytelenek bevezetni.

Hírdetés

A WHO európai igazgatója, Hans Kluge szerint épp ezért az európai országoknak ebben a helyzetben tanulniuk kellene az elkövetett hibákból és a járványügy helyzet romlását jelző pillanatban fokozni a teszteléseket, kontaktkereséseket és a legnagyobb kockázatnak kitett csoportok oltását.

Kluge elmondása szerint bár az utóbbi két hónapban javultak a járványmutatók, továbbra is fontos a körültekintés, mivel az előttünk álló hónapokban és hetekben tömegek mozgása várható a kirándulások miatt, nem beszélve a különböző kulturális és sport jellegű tömegrendezvényekről. Épp ezért arra szólította fel a kontinens lakosságát, hogy az idei nyarat “biztonságos módon élvezzék”, tehát tartsák be a megelőző intézkedéseket a fertőzés terjedésének meggátolása érdekében.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »