A Waffen-SS 48 magyar tagja kap nyugdíjat Németországból

A Waffen-SS 48 magyar tagja máig kap kiegészítő juttatást Németországtól – írja a Blikk a német Bild nyomán A cikkben idézik a Magyar Tudományos Akadémia munkatársát, Marchut Rékát, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy 1944-ben már kényszersorozással töltötték fel az SS létszámát, így utólag nehéz megítélni, hogy a német nyugdíjkiegészítést kapó magyarok lelkes támogatói voltak a náci ideológiának, vagy valóban nem volt más választásuk.

A múlt héten kapta fel a német sajtó, hogy az európai, az amerikai és az afrikai kontinensen összesen 1886-an kapják a „Hitler-nyugdíjként” emlegetett járandóságot, amelynek összege havonta 139 ezer és 408 ezer forint közt van átszámítva. A Euronews arra hívja fel a figyelmet, hogy eközben a munkatáborokba küldött embereknek havi 16 ezer forintnyi juttatással kell beérniük.

Hírdetés

A Waffen-SS a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt paramilitáris szervezete, az SS katonai szárnya volt, amelyet a második világháborúban a Wehrmachtnak rendeltek alá. A cikkben idézik a Magyar Tudományos Akadémia munkatársát, Marchut Rékát, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy 1944-ben már kényszersorozással töltötték fel az SS létszámát, így utólag nehéz megítélni, hogy a német nyugdíjkiegészítést kapó magyarok lelkes támogatói voltak a náci ideológiának, vagy valóban nem volt más választásuk.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »