A vörösiszap-katasztrófa hatodik évfordulóján is elszámoltatást követel a Jobbik

A vörösiszap-katasztrófa hatodik évfordulóján is elszámoltatást követel a Jobbik

Az orbáni szájkarate-kormányzás ékes bizonyítéka, hogy immár a vörösiszap-katasztrófa hatodik évfordulójára emlékezünk anélkül, hogy az elszámoltatás legkisebb jelét tapasztalnánk. A legutóbbi évforduló óta a bíróság első fokon az összes vádlottat felmentette. Elmondható, hogy egyre távolabb kerülünk az igazság érvényesítésétől.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Orbán Viktornak a katasztrófa bekövetkezését követően a Parlamentben elmondott beszéde hangzatos mondatokat tartalmazott a felelősségre vonást illetően, ám a mai napig mindebből semmi sem valósult meg. A helyreállítás az adófizetők milliárdjaiból történt meg, az elkövetők büntetlenül és szabadlábon élik életüket, sem erkölcsi, sem pedig egyetlen fillér anyagi felelősséget nem vállaltak tettükért az elmúlt hat évben.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindaddig napirenden fogja tartani az ügyet, amíg a tíz halálos áldozat hozzátartozói, a megannyi sebesült és az életük munkáját elveszítő emberek igazságérzete helyre nem áll egy méltó és igazságos büntetés kiszabása által. Bűn nem maradhat büntetlenül!

Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője, a kolontári vizsgálóbizottság volt elnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »