A volt lengyel elnök szerint fölösleges az EU és NATO-tagságról álmodoznia Ukrajnának

Ukrajna volt külügyminisztere, Volodimir Ohrizko úgy gondolja, hogy Kijevnek nem kell nagy figyelmet fordítania a volt lengyel elnök, Aleksander Kwaśniewski kijelentésére, hogy Ukrajnának nem kell sem a NATO tagságról, sem pedig az Európai Uniós tagságról álmodoznia – írja gordonua.com.

„Engem ez a kijelentés őszintén szólva nagyon elcsodálkoztatott. Minden tiszteletem Aleksander Kwaśniewskié, és amit ő tett Ukrajnáért, de bizony nem ő fogja megszabni, hogy milyen is lesz a mi jövőnk. Valójában nem kell figyelnünk arra, hogy ki, mit mondott, még akkor sem, ha az egy kiemelkedő politikus. Az, hogy akarunk-e a NATO és az EU tagja kenni, a mi népünk és a mi országunk dolga, és ezzel a jogunkkal élni fogunk az Ukrajna számára kedvező időpontban.” – húzta alá Ohrizko.

Megjegyezte, hogy hasonló kijelentésekre korábban is voltak példák.

Véleménye szerint a maga idejében Lengyelországot sem látták szívesen az EU kötelékében.

„Tehát ez egy bejelentés, hogy Ukrajnát nem látják szívesen az EU-ban és a NATO-ban? Mondják, annak idején Lengyelországot szívélyesen várták az EU-ba? Az európaiak nem a kijelentéseknek, hanem a konkrét cselekedeteknek hisznek. A lengyelek el tudtak a kijelentésektől a konkrét cselekedetekig jutni, és az EU, valamint a NATO tagjai lettek. Nekünk is ezt kell tennünk.”- mondta Ohrizko.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, Lengyelország, politika, diplomácia, Európai Unió, NATO, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »