A Volkswagen Slovakia továbbra is ott van Közép-Kelet Európa legnagyobb vállalatai között. Második a Škoda, harmadik a MOL

A Volkswagen Slovakia továbbra is ott van Közép-Kelet Európa legnagyobb vállalatai között. Második a Škoda, harmadik a MOL

Forgalmát tekintve továbbra is a Volkswagen Slovakia az ország legnagyobb vállalata. A Coface CEETOP 500 legfrissebb ranglistája alapján megőrizte ötödik helyét.

Az egyedüliek a top 10-ben

Egyúttal ők az egyedüliek, akik Szlovákiából bekerültek a top 10-be. Szlovákia összesen 35 vállalattal képviselteti magát a raglistán, ezek összforgalma 2019-ben elérte az 51,6 milliárd eurót.

Szlovákia legnagyobb vállalatai között az első 3 helyen 3 autógyár áll. A Volkswagen Slovakia mellett a Kia Motors Slovakia és a PCA Slovakia. Rajtuk kívül bekerült még a top 10-be a Slovnaft, a Slovenské elektrárne, a kassai U.S.Steel, a Samsung Electronics Slovakia, a Tesco Stores SR és a Lidl Szlovákia.

Régiós szinten a legnagyobb ugrást szintén egy szlovák cég, az Eustream könyvelte el. A gázszolgáltató forgalmának 76 százalékos növekedésével 255 helyet ugrott előre, és jelenleg a 286. helyen van.

Hírdetés

A lengyelek az élen

Közép-Kelet Európa legnagyobb vállalata forgalmát tekintve a PKN Orlen lengyel olajtársaság, akik forgalma 2019-ben 1,4 százalékkal, 26,124 milliárd euróra emelkedett.

Második helyen a Škoda Auto (18,07 milliárd euró forgalom), harmadikon a MOL áll (15,9 milliárd euró forgalom).

A lengyeleknek 175, a cseheknek 78 vállalatuk fért be a top 500-ba.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »